CHIFTELE DE DOVLECEI LA CUPTOR

Incercam sa ne ferim pe cat posibil de prajeli, asa ca gatit la cuptor aceste chiftele. Abolut senzationale!!!

Ce iti trebuie pentru (poza 1)
– un dovlecel mai mare
– 1 ou mare (2 oua mici)
– 200 gr branza de capra
– 1 legatura atrunjel
– 100 gr parmezan razuit
– 5 linguri de faina
– pesmet
– sare, piper

Plan de lucru:
– spalam, curatam si dam prin razatoare dovlecelul, tocam marunt patrunjelul (poza 2).  Amestecam intr-un bol dovlecelul razuit, patrunjelul, branza, sare, piper dupa gust, parmezanul razuit (poza 3). Adaugam cele 2 oua si faina (poza 4).
– Amestecam toate ingredientele, iar apoi formam chiftelele si le dam prin pesmet. Le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza 5), le rumenim pe ambele parti (aproximativ 10 minute pe parte)  si le scoatem pe un platou.
-Am servit cu sos tzatziki. Pofta buna! (poza 5)

Timp de preparare: 40 de minute


15 Comments
Daniela

iulie 19, 2012 @ 20:09

Reply

Delicioase si sanatoase… si eu sint innebunita dupa chiftele la cuptor, nu absorb ulei si sint mult mai gustoase… Daca nu mai gasesti in farfurie pe cele din prima poza, sa stii ca le-am servit eu…

Antonina

iulie 19, 2012 @ 20:11

Reply

Subscriu la ce-a spus Daniela! Absolut delicioase!

DiaMar bucataria galbena

iulie 19, 2012 @ 21:34

Reply

Sunt total in asentimentul tau.Senzationale.

Micul

iulie 20, 2012 @ 07:16

Reply

Cu siguranta le voi face.Arata asa de bine.
Sa ai weekend fain.

Angi

iulie 20, 2012 @ 08:02

Reply

Chiar ma gandeam sa fac si eu o portie mare in acest weekend…pana acum le faceam pe gratar si fara branzica, dar acuma voi incerca varianta ta, imi place mult! 🙂

Mimmi

iulie 20, 2012 @ 13:45

Reply

Imi place dovlecelul,imi plac si aceste chiftelute pe care le-am facut si eu 🙂
Un wk placut iti doresc !

Laura Nechita

iulie 20, 2012 @ 15:00

Reply

Adorabile si delicioase! Eu pun in compozitie si putin cas, se topesc in gura de bune ce sunt 😉

Tincuta Clocotici

iulie 20, 2012 @ 15:56

Reply

Geniala ideea de a folosi cuptorul. Avem dovlecei in gradina. O sa le fac neaparat!

TeoBucatar

iulie 20, 2012 @ 19:11

Reply

Imi plac la cuptor pentru ca nu au ulei si sunt mai sanatoase!

The Wandering Oltean

iulie 20, 2012 @ 19:59

Reply

Chestia cu chiftelele in cuptor o folosim si noi de vre-un an. Excelenta!

Simona

iulie 20, 2012 @ 20:25

Reply

N-am facut niciodata chiftelute de dovleac.. nici prajite, nici coapte.

alinutzika

iulie 20, 2012 @ 20:56

Reply

trebuie sa fie delicioase! Sanatoase sigur sunt!

Timea

iulie 22, 2012 @ 11:46

Reply

Bune, mai ales ca sunt facute la cuptor.

Tincuta Clocotici

iunie 28, 2013 @ 08:50

Reply

Tocmai ma gandeam ca eu le-as pune si nitel usturoi, dar vad ca la final spui ca le-ai servit cu sos tzatziki, asa ca sunt perfecte!

stela

decembrie 9, 2017 @ 17:18

Reply

Ieri am facut ,eu le-am pus si usturoi ,marar in loc de patrunjel numai ca pe parcursul coacerii la cuptor nu au ramas umflate ca o chiftea normala s-au turtit,dar au fost foarte bune

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020