Nu ignorati pepenele galben atunci cand mergeti in piata. Are o aroma aparte, pe care si-o pastreaza in orice combinatie. Fiecare lingurita din acest cheesecake este un rasfat.
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt. blatul de biscuiti :
– 150 gr biscuiti
– 100 gr de unt
– esenta de rom
-1lingura zahar pudra
Pt. crema:
– 350 gr crema de branza (Exquisa)
– 300 gr branza proaspata de vaci
– 200 ml frisca (nu apare in poza)
– 3 linguri de zahar pudra
-2 plicuri gelatina
-1 pepene galben (aproximativ 1.5 kg)
Pt. Glazura de ciocolata (poza 10):
– 80 gr ciocolata dark
– 50 ml frisca lichida
Plan de lucru:
– macinam biscuitii cu mixerul (poza 2).
– topim untul, apoi il amestecam cu biscutii. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (poza 3).
– punem toata branza intr-un bol, adaugam 3 linguri de zahar, apoi mixam totul pana obtinem o crema. Mixam frisca lichida pana sta teapana (daca este necesar putem adauga si un plic de intaritor de frisca) . Amestecam frisca cu crema de branza.
-Intre timp, preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic (poza 5).
Adaugam gelatina peste bucatile de pepene galben (poza 6).
Incorporam usor pepenele galben peste crema de branza (poza 7)
– Crema se intinde peste blatul de biscuiti (poza 8 ). Apoi, lasam la racit la frigider pentru minin 4-5 ore. Dupa timpul de racire (poza 9), putem prepara glazura de ciocolata (poza 10). Topim ciocolata cu frisca lichida pe baie de apa (poza 11), turnam cat este calda peste cheesecake si ornam dupa bunul plac (poza 12).
– Lasam la racit aproximativ o ora, apoi savuram (pozele 13 si 14)
– Pofta buna!
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 30 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Rocsy Ciobanu
iulie 28, 2012 @ 07:46
Are un gust deosebit pepenele galben in deserturi!
Daniela
iulie 28, 2012 @ 11:30
Delicios si cu glazura de ciocolata, maninci de nu te mai opresti… O feliuta pentru oaspeti nepoftiti, mai ai ?!
DiaMar bucataria galbena
iulie 28, 2012 @ 19:50
Cu glazura aceea cred ca este o nebunie.
Micul
iulie 29, 2012 @ 06:10
Ce idee faina.Super aroma trebuie sa aiba.
Sa ai o duminica faina.
addnia
iulie 29, 2012 @ 07:49
pepenele galben e preferatul meu…o sa incerc si combinatia aceasta!
Margot
iulie 31, 2012 @ 08:49
minunat! cred ca este foarte bun!
Angelica
iulie 31, 2012 @ 19:50
Combinatia asta inca n-am incercat-o.Cred ca e de vis!!!
Ghiocel07
iulie 31, 2012 @ 20:13
Nu am facut niciodata prajitura cu pepene galben, dar promit sa fac. Arata minunat si sigur are o savoare….. Multumesc pentru idee.