Cheesecake cremos cu caramel si ciocolată.
Ai muncit tot anul, acum meriți răsplată!
INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti
INGREDIENTE pentru crema
- 150 gr zahar
- 1200 gr crema de branza
- 200 gr smantana grasa
- 3 oua
- 200 gr dulce de leche (eu am folosit crema caramelo de la Delatte)
INGREDIENTE pentru topping
- 200 gr ciocolata (100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark cu 50% cacao)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 gr crema caramelo de la Dellate, sau dulce de leche.
- bomboane Ferrero Rocher
PLAN DE LUCRU cheesecake cremos cu caramel si ciocolata
- macinam biscuitii cu mixerul.
- topim untul.
- turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem, intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).
Lasam deoparte.
- pentru crema, amestecam cu mixerul crema de branza (la temperatura camerei) si zaharul. Adaugam pe rand ouale intregi. Mixam pana obtinem o consistenta omogena. Adaugam apoi smantana si incorporam cu o spatula de silicon.
Turnam amestecul obtinut peste biscuiti. Incalzim caramelul fie la cuptor, fie pe foc la bain –marie ca sa obtinem o consistenta cat de cat lichida. - Formam niste gauri cu ajutorul unei lingurite, pe care le umplem cu caramel. „Impingem” caramelul spre baza cheesecake-ului cu varful unui cutit.
- Lasam timp de 15 minute in cuptorul incins la 240 de grade, apoi reducem temperatura la 110 grade si mai coacem cheesecake-ul inca o ora si 15 min. Acum urmeaza un „detaliu” foarte foarte important: Lasam sa se raceasca in cuptor.
- Scoatem apoi din cuptor si lasam afara pentru 2-3 ore, pana cand se raceste complet.
- Pentru topping, punem intr-un vas frisca lichida si o lasam sa se incalzeasca, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi luam de pe foc. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam energic pana la dizolvarea ei completa.
- Turnam ciocolata astfel topita peste cheesecake.
Lasam la rece la frigider pana se intareste glazura.
lasam pe bain-marie caramelul pana devine lichid cat sa putem sa lucram cu el, apoi il intindem pe toata suprafata cheesecake-ului, peste glazura de ciocolata. Apoi ornam cu bomboane dupa plac (am folosit bomboane Ferrero Rocher). - Pofta buna la cheesecake cheesecake cremos cu caramel si ciocolata!
Bujor
mai 7, 2019 @ 15:28
Ce inseamna crema de branza????de unde luam.
hapleablog
ianuarie 26, 2020 @ 19:34
Philadelphia, Exquisa, se poate folosi si mascarpone.