CHEESECAKE CREMOS CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Cheesecake cremos cu caramel si ciocolată.
Ai muncit tot anul, acum meriți răsplată!

INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti

  • 300 gr biscuiti (am folosit biscuiti integrali cu ciocolata, de la Gullon)
  • 100 gr de unt topitcheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 1

INGREDIENTE pentru crema

  • 150 gr zahar
  • 1200 gr crema de branza
  • 200 gr smantana grasa
  • 3 oua
  • 200 gr dulce de leche (eu am folosit crema caramelo de la Delatte)cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 2

INGREDIENTE pentru topping

  • 200 gr ciocolata (100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark cu 50% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr crema caramelo de la Dellate, sau dulce de leche.
  • bomboane Ferrero Rochercheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 6

PLAN DE LUCRU cheesecake cremos cu caramel si ciocolata

  1. macinam biscuitii cu mixerul.
  2. topim untul.
  3. turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem, intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).  cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 3Lasam deoparte.
  4. pentru crema, amestecam cu mixerul crema de branza (la temperatura camerei) si zaharul. Adaugam pe rand ouale intregi. Mixam pana obtinem o consistenta omogena. Adaugam apoi smantana si incorporam cu o spatula de silicon.
    Turnam amestecul obtinut peste biscuiti. Incalzim caramelul fie la cuptor, fie pe foc la bain –marie ca sa obtinem o consistenta cat de cat lichida.cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 4
  5. Formam niste gauri cu ajutorul unei lingurite, pe care le umplem cu caramel. „Impingem” caramelul spre baza cheesecake-ului cu varful unui cutit.cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 5
  6. Lasam timp de 15 minute in cuptorul incins la 240 de grade, apoi reducem temperatura la 110 grade si mai coacem cheesecake-ul inca o ora si 15 min. Acum urmeaza un „detaliu” foarte foarte important: Lasam sa se raceasca in cuptor.
  7. Scoatem apoi din cuptor si lasam afara pentru 2-3 ore, pana cand se raceste complet. cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 8
  8. Pentru topping, punem intr-un vas frisca lichida si o lasam sa se incalzeasca, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi luam de pe foc. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam energic pana la dizolvarea ei completa.cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 7
  9. Turnam ciocolata astfel topita peste cheesecake.cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 9 Lasam la rece la frigider pana se intareste glazura.
    lasam pe bain-marie caramelul pana devine lichid cat sa putem sa lucram cu el, apoi il intindem pe toata suprafata cheesecake-ului, peste glazura de ciocolata. Apoi ornam cu bomboane dupa plac (am folosit bomboane Ferrero Rocher).cheesecake cremos cu caramel si ciocolata poza 10
  10. Pofta buna la cheesecake cheesecake cremos cu caramel si ciocolata! cheesecake cremos cu caramel si ciocolatacheesecake cremos cu caramel si ciocolata

2 Comments
Bujor

mai 7, 2019 @ 15:28

Reply

Ce inseamna crema de branza????de unde luam.

hapleablog

ianuarie 26, 2020 @ 19:34

Reply

Philadelphia, Exquisa, se poate folosi si mascarpone.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020