Desert dulce-moderat. Rafinat, echilibrat
Tot ce simți când guști e imposibil de descris
Pune-te-n pielea mea. Spune-mi c-ai încercat
Negresă cu brânzică – cheesecake brownies.
INGREDIENTE
- 200 gr ciocolata (100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark)
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 75 gr faina
- ½ praf de copt
- 3 oua
- 1 galbenus
pentru crema de branza
PLAN DE LUCRU cheesecake brownies
- topim pe bain-marie ciocolata cu zaharul si untul, apoi o lasam putin sa se racoreasca timp in care separam ouale. Batem spuma albusurile cu 2 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile pana cand acestea isi dubleaza volumul. Incorporam ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam tot cu o spatula de silicon.
- Adaugam spuma de albusuri si incorporam usor tot cu spatula.
- Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (ceramic) dimensiune 30×20 cm, uns cu unt.
- Pregatim crema de branza, amestecam crema de branza cu zaharul, batem albusul spuma. Le omogenizam usor cu o spatula de silicon.
- Punem cu o lingurita cuiburi din crema de branza, peste aluatul de brownies. Apoi ne “jucam” cu o scobitoare si facem un “model “.
- Lasam la cuptor la 170 grade 30-35 minute. Trebuie sa tremure usor cand scoatem prajitura din cuptor. Trebuie sa ramana mijlocul moale si ciocolatos.
- Pofta buna la cheesecake brownies!
coco
martie 19, 2016 @ 14:20
nu, chiar nu stiam de negresa cu branza dar arata intr-un mare fel 🙂
olivia
martie 19, 2016 @ 16:06
Iti fac mare pofta.
COJOCARU GEORGETA
martie 25, 2016 @ 18:53
Buna ziua!
Tocmai am pus la cuptor aceasta prajitura, dar am o intrebare si va multumesc pentru raspuns. Topim ciocolata cu zaharul si untul, apoi batem albusurile cu doua linguri de zahar si amestecam galbenusurile cu restul de zahar!!!!??? Care zahar? Cat zahar punem la ciocolata si cat la galbenusuri? Eu am pus, conform experientei mele in prepararea dulciurilor, dar as prefera sa stiu mai precis! Multumesc!
hapleablog
martie 27, 2016 @ 20:48
Buna seara!
Topim ciocolata cu 100 gr zahar. Albusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar (cat sa devina o spuma lucioasa), aceasta cantitate fiind separata de cele 100 gr. Iar galbenusurile se mixeaza fara zahar (am modificat acum in reteta). O seara placuta.
Flori
iulie 11, 2017 @ 12:13
Multumesc pentru reteta. Am testat-o si este delicioasa. Invitatii mei au savurat aceasta prajitura.
Zi frumoasa!