chec cu rahat poza final

CHEC CU RAHAT

Van Ghelie desert voia
Pe goagăl el a căutat
A ajuns pe rețete-haplea
Și a silabisit: chec cu ra-hat!

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr unt topit
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr rahat tocat marunt
  • coaja razuita de la o portocala
  • un praf de sare

chec cu rahat poza 1

pentru glazura

  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • apa

chec cu rahat poza 8

PLAN DE LUCRU

  1. se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile  spuma cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul  pana obtinem o spuma “batoasa” . Galbenusurile se  mixeaza cat sa se obtina consistenta unei cremechec cu rahat poza 2
  2. adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri , incorporam usor cu o spatula de siliconchec cu rahat poza 3
  3. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu untul topit. Presaram coaja de portocolata si de lamaie, incorporam usor chec cu rahat poza 4
  4. adaugam bucatile de rahat , amestecamchec cu rahat poza 5iar compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt chec cu rahat poza 6
  5. checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
  6. lasam la racit.  chec cu rahat poza 7
  7. Pt glazura amestecam zaharul cu zeama de lamaie cu ajutorul unui tel. Adaugam apa pana se obtine densitatea dorita chec cu rahat poza 9Turnam glazura peste chec chec cu rahat poza 10
  8. Pofta buna!chec cu rahat poza final

 


7 Comments
Rocsy Ciobanu

decembrie 13, 2013 @ 21:35

Reply

Checul este un desert pe placul meu!

mihaela

decembrie 13, 2013 @ 21:38

Reply

piciul meu e innebunit dupa rahat 😉 trebuie sa-l fac!!!

stefy

decembrie 14, 2013 @ 16:47

Reply

Foarte colorat..si stiu ca e si gustos!!!

Maria

decembrie 16, 2013 @ 18:27

Reply

Eu as pune pe feliile minunate si putina nutella sau gem ori putina dulceata :)

Consulting4You

decembrie 17, 2013 @ 16:39

Reply

delicios 😉

Timea

decembrie 23, 2013 @ 00:44

Reply

Foarte bun checul!

Tibi bucataru’

noiembrie 24, 2015 @ 12:56

Reply

Mi-a iesit demential! O reteta care daca este respectata intocmai duce la un rezultat delicios! Mersi!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.410 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010