Van Ghelie desert voia
Pe goagăl el a căutat
A ajuns pe rețete-haplea
Și a silabisit: chec cu ra-hat!
INGREDIENTE
- 4 oua
- 100 gr de zahar
- 150 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 80 gr unt topit
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 gr rahat tocat marunt
- coaja razuita de la o portocala
- un praf de sare
pentru glazura
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
- apa
PLAN DE LUCRU
- se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul pana obtinem o spuma “batoasa” . Galbenusurile se mixeaza cat sa se obtina consistenta unei creme
- adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri , incorporam usor cu o spatula de silicon
- adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu untul topit. Presaram coaja de portocolata si de lamaie, incorporam usor
- adaugam bucatile de rahat , amestecamiar compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt
- checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
- lasam la racit.
- Pt glazura amestecam zaharul cu zeama de lamaie cu ajutorul unui tel. Adaugam apa pana se obtine densitatea dorita Turnam glazura peste chec
- Pofta buna!
Rocsy Ciobanu
decembrie 13, 2013 @ 21:35
Checul este un desert pe placul meu!
mihaela
decembrie 13, 2013 @ 21:38
piciul meu e innebunit dupa rahat 😉 trebuie sa-l fac!!!
stefy
decembrie 14, 2013 @ 16:47
Foarte colorat..si stiu ca e si gustos!!!
Maria
decembrie 16, 2013 @ 18:27
Eu as pune pe feliile minunate si putina nutella sau gem ori putina dulceata 🙂
Consulting4You
decembrie 17, 2013 @ 16:39
delicios 😉
Timea
decembrie 23, 2013 @ 00:44
Foarte bun checul!
Tibi bucataru’
noiembrie 24, 2015 @ 12:56
Mi-a iesit demential! O reteta care daca este respectata intocmai duce la un rezultat delicios! Mersi!