CHEC CU CAFEA SI CARDAMON

Pufos, aratos, delicios, usor de facut, energizant. Multe calitati si un singur defect: se mananca prea repede.

Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
– 4 oua
– 125 gr de zahar
– 200 gr de faina
– 1 plic praf de copt
– 3 linguri de cacao
– 75 ml de ulei
– 1 lingurita cardamon
– 3 lingurite de cafea solubila (ness)

Plan de lucru:
– se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma. Treptat se adauga si zaharul (poza 2), pana obtinem o spuma “batoasa” (poza 3).
– dizolvam cafeaua solubila in 50 ml apa rece (poza 4).
– galbenusurile se freaca cu uleiul (poza5). Amestecam faina cu praful de copt, cu praful de cacao (poza 6), apoi adaugam 1 lingurita de cardamon (poza 7).
-se adauga galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor cu o spatula de plastic (poza 8 ). Incorporam apoi amestecul de faina (poza 9), amestecam usor de jos in sus tot, apoi adaugam cafeaua dizolvata (poza 10). Omogenizam pana obtinem aluatul (poza 11).
– turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 12).
– checul se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
– se scoate din cuptor (poza 13) si se mananca cu mare pofta (poza 14).

Timp de preparare: 90 de minute (incluzand timpul de coacere)
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


15 Comments
Rocsy Ciobanu

octombrie 20, 2012 @ 15:16

Reply

Imi place mult aroma de cafea in deserturi!

coco

octombrie 20, 2012 @ 15:51

Reply

bine arata…nu-mi prea place cardamonul…da’..na…treaca…ma sacrific :)))

DiaMar bucataria galbena

octombrie 20, 2012 @ 20:18

Reply

O feliuta si pentru mine,te rog!

adela zilahi

octombrie 20, 2012 @ 20:47

Reply

Cred si eu ca se mananca repede , la ce bine arata, eu as devora totul cat ai clipi :)!

Poliana

octombrie 21, 2012 @ 08:50

Reply

super a iesit!

maria mihalache

octombrie 21, 2012 @ 20:13

Reply

Pai ce este bun se termina repede.

Daily Gossip

octombrie 22, 2012 @ 08:37

Reply

Arata foarte ispititor si delicios! Abea astept sa ajung acasa sa il prepar.

Lady Shoes

octombrie 22, 2012 @ 08:48

Reply

Delicios. Ispititor. Mai ales ca ai folosit si condimentul dragostei. i-am, i-am

truedelights

octombrie 23, 2012 @ 05:31

Reply

Ador aroma de cardamom in deserturi. Minunata combinatie pentru chec!

Cristina

octombrie 23, 2012 @ 06:20

Reply

Cu siguranta pe gustul meu!

Any

octombrie 23, 2012 @ 12:16

Reply

Am descoperit de curand cardamomul si imi place tare mult. Imi imaginez cat de parfumat trebuie sa fie checul tau!

Timea

noiembrie 5, 2012 @ 08:27

Reply

Ce bunatate de chec aromat!

Avram Elisabeta

noiembrie 7, 2015 @ 19:56

Reply

Am incercat azi checul dvs.Doua portii.Nu am cuvinte sa descriu cat de bun a fost. L-am imbracat in ganache de ciocolată. Ceva de vis!
Mulțumesc pentru reteta!
Va doresc mult succes în continuare!

hapleablog

noiembrie 8, 2015 @ 08:43

Reply

Multumesc! 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020