CHEC BINE CRESCUT

poza 18

Pufos, arătos, delicios, uşor de făcut. Cam se poate descrie „checul bine crescut”. Iată cum îl puteţi avea în farfurie.

Ce îţi trebuie pentru un chec (poza1):
– 3 ouă
– 300 gr de zahăr
– 300 gr de făină
– 200 ml de lapte
– 100 ml de ulei
– un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
– cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
– stafide

Plan de lucru:
– se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
– se bat albuşurile spumă (poza 3)
– gălbenuşurile se freacă cu zahărul (pozele 4 şi 5), iar apoi se adaugă făina (poza 6).
– praful de copt se stinge cu zeama de lămâie (poza 7) şi se adaugă peste gălbenuşuri (poza 8 ). Rând pe rând, se adaugă laptele (poza 9), uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri (poza 10). Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 11).
– presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită (poza 12)
– jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao (poza 13), peste care adăugăm stafide (poza 14)
– se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao (poza 15), iar apoi mai presărăm câteva stafide (poza 16)
– checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
– se scoate din cuptor bine crescut (poza 17) şi se serveşte cu mare poftă (poza 18)

Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 5 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 744 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010