Pufos, arătos, delicios, uşor de făcut. Cam se poate descrie „checul bine crescut”. Iată cum îl puteţi avea în farfurie.
Ce îţi trebuie pentru un chec (poza1):
– 3 ouă
– 300 gr de zahăr
– 300 gr de făină
– 200 ml de lapte
– 100 ml de ulei
– un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
– cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
– stafide
Plan de lucru:
– se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
– se bat albuşurile spumă (poza 3)
– gălbenuşurile se freacă cu zahărul (pozele 4 şi 5), iar apoi se adaugă făina (poza 6).
– praful de copt se stinge cu zeama de lămâie (poza 7) şi se adaugă peste gălbenuşuri (poza 8 ). Rând pe rând, se adaugă laptele (poza 9), uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri (poza 10). Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 11).
– presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită (poza 12)
– jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao (poza 13), peste care adăugăm stafide (poza 14)
– se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao (poza 15), iar apoi mai presărăm câteva stafide (poza 16)
– checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
– se scoate din cuptor bine crescut (poza 17) şi se serveşte cu mare poftă (poza 18)
Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 5 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)