BUDINCA DE FIDEA

Pofticios peste măsură,
Roşu-mpărat dădu de veste, să se ştie,
Că vrea degrabă nişte bundincă cu fidea
Ar da pe ea chiar şi jumate’ din împărăţie.

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 500 gr fidea
  • 200 gr smantana grasa
  • 250 gr zahar
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 250 gr branza dulce


budinca de fidea poza 1

PLAN DE LUCRU

Punem apa la fiert. Cand da in clocot, adaugam fideaua si o lasam la fiert circa 5 minute (vezi ce scrie pe ambalaj).

budinca de fidea poza 2

Scurgem fideaua bine dea apa si o trecem printr-un jet de apa rece.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

budinca de fidea poza 3
Mixam galbensurile cu zaharul,

budinca de fidea poza 4

apoi adaugam smantana si coaja de lamaie si portocala.

budinca de fidea poza 5
Turnam fideaua bine scursa de apa peste amestecul de galbenusuri.

budinca de fidea poza 6
Adaugam si spuma de albusuri si omogenizam usor cu o paleta de plastic

budinca de fidea poza 7
Punem tot acest amestec intr-un vas (dimensiune 30×25 cm).

budinca de fidea poza 8
Lasam la cuptorul incins la 190 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste pe deasupra.

Pofta buna!

budinca de fidea poza 9

 


10 Comments
Buburuza Bubu

august 8, 2013 @ 19:31

Reply

O Da!!!!Ceva de genu’ facea bunica……reteta asta trebuie sa o fac!

Popescu cristina

august 8, 2013 @ 19:43

Reply

Delicios! Smantana de gatit sau la pahar? Multumesc,

hapleablog

august 9, 2013 @ 04:21

Reply

Nu trebuie smantana de gatit

janet

august 9, 2013 @ 11:02

Reply

Eu as fi pus la mijloc,un strat subtire de gem de visine…..cred ca i-ar fi placut si lui Rosu Imparat!

mihaela

august 9, 2013 @ 11:04

Reply

da!, buna idee, e mult mai fina decat cea cu macaroane 😉

Toncean Sidonia

august 10, 2013 @ 12:11

Reply

Interesanta ideea !! Trebuie testta neaparat.Cu siguranta a e delicioasa….

Diana

septembrie 5, 2013 @ 12:57

Reply

… si cu branza ce-ai facut ? :d

hapleablog

septembrie 5, 2013 @ 19:46

Reply

Scuze..am omis! Amestecam branza dupa ce am adaugat fideaua fiarta si scursa. .Apoi se adauga spuma de albusuri.

Diana

septembrie 6, 2013 @ 11:51

Reply

Ms ptr raspuns ; am scris doar asa … ptr a demonstra ca eu citesc f atent orice mail/reteta primit/a , doar n-ar fi fost prima data cand faceam o budinca de paste , dar eu am adaugat (ieri) si un borcanel de gem de caise intre cele doua straturi de paste .
Wk placut !

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020