BUDINCA DE FIDEA



Pofticios peste măsură,
Roşu-mpărat dădu de veste, să se ştie,
Că vrea degrabă nişte bundincă cu fidea
Ar da pe ea chiar şi jumate’ din împărăţie.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 gr fidea
  • 200 gr smantana grasa
  • 250 gr zahar
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 250 gr branza dulce


budinca de fidea poza 1

Plan de lucru

Punem apa la fiert. Cand da in clocot, adaugam fideaua si o lasam la fiert circa 5 minute (vezi ce scrie pe ambalaj).

budinca de fidea poza 2

Scurgem fideaua bine dea apa si o trecem printr-un jet de apa rece.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

budinca de fidea poza 3
Mixam galbensurile cu zaharul,

budinca de fidea poza 4

apoi adaugam smantana si coaja de lamaie si portocala.

budinca de fidea poza 5
Turnam fideaua bine scursa de apa peste amestecul de galbenusuri.

budinca de fidea poza 6
Adaugam si spuma de albusuri si omogenizam usor cu o paleta de plastic

budinca de fidea poza 7
Punem tot acest amestec intr-un vas (dimensiune 30×25 cm).

budinca de fidea poza 8
Lasam la cuptorul incins la 190 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste pe deasupra.

Pofta buna!

budinca de fidea poza 9

 

 

9 Comments

  1. Buburuza Bubu says:

    O Da!!!!Ceva de genu’ facea bunica……reteta asta trebuie sa o fac!

  2. Popescu cristina says:

    Delicios! Smantana de gatit sau la pahar? Multumesc,

  3. Eu as fi pus la mijloc,un strat subtire de gem de visine…..cred ca i-ar fi placut si lui Rosu Imparat!

  4. da!, buna idee, e mult mai fina decat cea cu macaroane ;)

  5. Interesanta ideea !! Trebuie testta neaparat.Cu siguranta a e delicioasa….

  6. … si cu branza ce-ai facut ? :d

    • hapleablog says:

      Scuze..am omis! Amestecam branza dupa ce am adaugat fideaua fiarta si scursa. .Apoi se adauga spuma de albusuri.

      • Ms ptr raspuns ; am scris doar asa … ptr a demonstra ca eu citesc f atent orice mail/reteta primit/a , doar n-ar fi fost prima data cand faceam o budinca de paste , dar eu am adaugat (ieri) si un borcanel de gem de caise intre cele doua straturi de paste .
        Wk placut !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>