Vișine! Vi le recomand încă o dată,
Sunt de vis în brioșe cu fulgi de ciocolată.
INGREDIENTE
- 250 gr faina
- 150 gr zahar
- 350 gr iaurt gras
- 2 oua
- un plic de praf de copt
- 100 gr unt topit
- 100 gr fulgi de ciocolata
- 200 gr visine fara samburi
PLAN DE LUCRU briose cu visine si fulgi de ciocolata
- punem zaharul cu ouale intr-un bol si le mixam pana devin pufoase. Adaugam iaurtulsi omogenizam tot cu mixerul (la viteza mica). Treptat, adaugam si untul topit.
- Presaram faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie compacta, mai groasa decat cea de clatite.
- punem compozitie in fiecare forma de briose (am folosit o tava de silicon de 12 forme si inca 4 forme de silicon de mini-guguluf), pana la jumatatea formei. Adaugam fulgii de ciocolata si cate 2 jumatati de visine, apoi acoperim cu restul de aluat si ornam deasupra cu visine si fulgi de ciocolata ramasi
- Lasam la cuptorul incins la 180 grade 25 minute, pana cand briosele trec testul scobitorii.
- Pastram cateva visine, le amestecam cu putin zahar, apoi le punem pe foc pana cand se dizolva zaharul. Folosim acest sos pentru decor.
- Aceste briose se prepara foarte usor, au o textura pufoasa si se pot folosi orice fructe in functie de sezon. Noi suntem foarte incantati de acest aluat cu iaurt, pentru ca e o alternativa pentru cei mici si mofturosi. Astfel “ascundem” iaurtul, ouale si fructele, iar ei vor fi incantati.
- pofta buna la briose cu visine si fulgi de ciocolata!