BRIOSE CU CIOCOLATA ALBA

Povestea noastră pentru pici
E „Albă ca Zăpada și cei opt pitici”.
Al optulea pitic e bucătar, deci răsfățata
Are parte de brioșe albe ca ciocolata!

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 200 ml lapte
  • un ou
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • un pliculet praf de copt
  • 150 gr zaharmuffins cu ciocolata alba poza 1

PLAN DE LUCRU briose cu ciocolata alba

  1. amestecam faina cu praful de coptmuffins cu ciocolata alba poza 2
  2. topim zaharul in lapte si omogenizam cu oul si untul topitmuffins cu ciocolata alba poza 3
  3. turnam ingredientele lichide peste cele solide si omogenizam cu ajutorul unui telmuffins cu ciocolata alba poza 4
  4. adaugam ciocolata alba tocata mai marunt. Omogenizam cu telulmuffins cu ciocolata alba poza 5
  5. turnam in formele de briosemuffins cu ciocolata alba poza 6
  6. lasam aproximativ 25 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumenesc)muffins cu ciocolata alba poza 7
  7. Pofta buna la briose cu ciocolata alba!briose cu ciocolata alba

Iată ce scria Nigella Lawson despre brioșe: „Dacă doriți să mâncați la micul dejun altceva decât un bol cu cereale, atunci cu o brioșă succesul este asigurat. Nu există ceva mai ușor de preparat și nu doar pentru că trebuie amestecat foarte ușor și puțin. Cu o compoziție simplă și grunjoasă veți obține cea mai pufoasă brioșă. Acestea fiind zise, nicio brioșă făcută în casă nu va fi la fel de crescută ca una de fabrică și nici nu trebuie să fie. Ideea este că brioșa nu e o prăjitură. Bănuiala mea este că la început a fost născocită pentru a fi mâncată ca un fel de chiflă dulce și moale, cu gem. Și așa o mănânc și eu. Rupeți-o în două cât este caldă și ungeți fiecare îmbucătură cu cel mai bun unt nesărat”.

 


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020