BERBECUT MACERAT LA CUPTOR

Carne de berbecut frageda si suculenta. Un adevarat rasfat culinar!

 

Ce iti trebuie (poza1):
– 1 kg de pulpa de berbecut

Pt macerat:
– 100 ml ulei de masline
– 1 pahar vin alb (nu apare in poza)
– 2 lingurite de cimbru uscat
– 2 lingurite maghiran
– sare, piper
– 3-4 catei de usturoi pisat

Plan de lucru:
– amestecam ingredintele pt macerat si obtinem baitul. Cu acest bait masam bine carnea (poza 2). Lasam berbecutul 48 de ore la frigider intr-un bol acoperit cu folie (poza 3).
– luam carnea din bol si o asezam intr-un vas termorezistent (poza 4). Acoperim cu ulei si cu baitul ramas. Am mai presarat putin cimbru pe deasupra. Am acoperit vasul (poza 5). Dam la cuptor pentru aproximativ 2 ore, timp in care din cand in cand stropim carnea cu sosul in care fierbe. Daca este nevoie, se mai adauga apa. Intoarcem carnea si pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos pe ambele fete. (poza 6)
– Pofta mare! (pozele 7 si 8)

Timp de preparare: 150 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)


10 Comments
Daniela

noiembrie 5, 2012 @ 19:45

Reply

Hmmm, rasfat curat … ca sa nu zic cit te invidiez si cit as vrea sa gust o feliuta de berbecut… Mincare pentru imparati…

Poliana

noiembrie 6, 2012 @ 07:12

Reply

E tare buna carnea macerata, imi place modalitatea ta!

Simona

noiembrie 6, 2012 @ 08:56

Reply

Ador carnea de miel/oaie!! Iar ptr faptul ca al meu barbat m-a pricopsit cu o mini-ferma de oi.. avem la discretie carne 🙂 Voi incerca reteta ta, mai ales ca saptamana asta este in program sacrificarea unui batal 🙂 Multumesc ptr idee!!

Mare Maria

noiembrie 7, 2012 @ 10:00

Reply

Asta da mancarica….!! Din pacate de foarte mult timp nu am mai savurat o asemenea delicatesa!(la carnita ma refer) !

alina

noiembrie 8, 2012 @ 07:00

Reply

Delicioasa carnea de berbecut!

The Wandering Oltean

noiembrie 8, 2012 @ 15:55

Reply

Deliciu adevarat!
Nu am mai mancat asa ceva de o gramada de vreme… si din pacate nici nu o sa mananc prea repede pentru ca nu am access la tipul asta de carne 🙁

Any

noiembrie 9, 2012 @ 09:19

Reply

Eu ador pur si simplu carnea de berbecut.
Varianta ta, marinata, sigur e buna tare!

Buburuza Bubu

noiembrie 10, 2012 @ 06:37

Reply

Mmmm ce arome!!!Buun!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020